Fundación William Carey opgericht

William Carey Missions heeft een lokale vertegenwoordiging van de stichting geregistreerd in Quevedo, in Ecuador: Fundación William Carey. Deze stichting is primair actief in de provinciestad Quevedo in het Latijns-Amerikaanse land Ecuador. Het doel van deze lokale stichting is om te voorzien in de sociale nood van de ontwikkelingswijken van de stad met diverse projecten.

Quevedo ligt praktisch gezien in het middengebied van Ecuador. Ecuador is grofweg te verdelen in drie verschillende gebieden. Het kustgebied (een tropisch gebied wat grenst aan de zee en redelijk vlak is), het berggebied (het Andes gebergte loopt van het noorden naar het zuiden van het land en verdeelt als het ware het land) en het Amazonegebied (het tropisch regenwoud wat zich uitstrekt vanaf de bergkammen naar het verre binnenland). De provinciestad Quevedo bevind zich diep in het kustgebied, dicht tegen het berggebied aan. De ligging is heel centraal in het kustgebied.

Quevedo is een stad met zo’n 170.000 inwoners, hoewel het officiële inwoneraantal afwijkt van de werkelijkheid. De buitenwijken die vaak achterstandswijken zijn, bevatten veel ongeregistreerde inwoners. Quevedo is de grootste stad in de provincie Los Ríos en ligt op de belangrijke verkeersader tussen de twee grootste steden van het land: Quito (in het berggebied) en Guayaquil (in het kustgebied).